Elfie Tromp. Want iemand moet het zijn.
Elfie Tromp (1985) is schrijver, performer en presentator. CPNB kroonde haar zomerdichter van 2020. Vanaf september speelt zij haar muzikale solovoorstelling NIET VANDAAG SATAN (maar wel vanavond)

Underdog, haar tweede roman, is genomineerd voor de BNG Literatuurprijs en Diorapthe. Ze is druktemaker voor De Nieuws BV en regelmatig presentator voor radioprogramma VPRO Nooit Meer Slapen.

Elfie Tromp - Robert Lagendijk 2017-
foto door Robert Lagendijk.

BiografieElfie Tromp studeerde psychologie en toneelschrijven. Sindsdien is zij schrijver, presentator en performer.

In 2018 kwam haar poeziedebuut Victorieverdriet uit en was zij iedere week presentator voor het radioprogramma VPRO Nooit Meer slapen op radio een.
Haar tweede roman Underdog werd gepubliceerd in 2016 en genomineerd voor de BNG Literatuurprijs en de Dioraphte literatuurprijs.
In datzelfde jaar schreef zij het Rotterdams Boekenweek-geschenk Dat wat je niet mag nemen en het jeugdboekenweekgeschenk Zwarte flamingo .
Haar columns voor Nieuws BV zijn hier terug te zien.

Van 2013 tot 2019 was Elfie columnist voor Metro. Haar columns kun je hier lezen.
Elfies debuutroman Goeroe verscheen ook in 2013 bij uitgeverij Lebowski/Top Notch en werd genomineerd voor Beste Rotterdamse Boek.
In datzelfde jaar won Elfie de VPRO Bagagedrager, een prijs voor jonge reisjournalisten. Daar schreef ze de longread Alfateef voor.
Ze is de oprichter van literair tijdschrift Strak.

Zij schreef/schrijft oa voor Vrij Nederland, Volkskrant, NRC Handelsblad, Metro, Vogue, Linda.

Bibliografie

`

- Denkend aan Donner bundel voor Boekhandel Donner, 2019

- Victorieverdriet gedichtenbundel, 2018

- Is het kunst of mag het weg? columns over kunst, 2018

- Zwarte flamingo jeugdboekenweekgeschenk, 2017

- Onze dieren , essaybundel, Uitgeverij De Geus, 2017

- Dat wat je niet mag nemen Rotterdams boekenweekgeschenk, 2017

- Zwarte flamingo boekenweekgeschenk voor jongeren, 2017

-Underdog, uitgeverij De Geus, 2016

-Alfateef, Longread, uitgeverij Fosfor 2013

-Goeroe, debuutroman, uitgeverij Lebowski/Top Notch, 2013

-Achievers, jonge schrijvers der Nederlandse literatuur verhalen in verzamelbundel, uitgeverij Lebowski

-Olympiërs, verhaal in verzamelbundel proza & poëzie, uitgeverij Wintertuin, 2012

-Wonderman, kinderboek, uitgeverij Borre, 2012

-Mémé en de dingen, kinderboek, uitgeverij Borre, 2010

-Querido poëziespektakel, een gedicht in bundeling jeugdgedichten, uitgeverij Querido,

-Wij leven, bundeling theaterteksten afstudeerders HKU, uitgeverij Buitenkunst, 2009

PresentatieMet regelmaat beklimt Elfie podia als presentator. Op tv is ze regelmatig te zien voor VPRO. Meer informatie over haar presentatiewerk, vind je hier.

28070825_2163794547181730_5597558218347769800_o

TheaterElfie Tromp werkt ook als performer. Meer informatie over haar theaterwerk, vind je hier.

image2

Zij speelde eerder met eigen producties op Oerol, de Parade, Fringe, Over het ij-festival en Museumnacht.

TheaterAngst houdt de wereld draaiende


Welkom bij NIET VANDAAG SATAN (maar wel vanavond)In 2020 speelt Elfie NIET VANDAAG SATAN (maar wel vanavond), een ode aan onze meest duistere drijfveer: angst. Dit is een show voor horrorliefhebbers en angsthazen!

Een show over angst: actueler kan haast niet!

Recessie, klimaatcrisis en vluchtelingtsunami’s zijn de dagelijkse realiteit geworden. We leven in angstige tijden. Elfie neemt je als duistere gastvrouw diep de onverwerkte trauma's en het onbewuste in. Ze doet dat swingend en humorvol, omringd door haar monsterband. Welkom bij de show die uitdaagt, meevoert, prikkelt, onthult en uiteindelijk verzoend. Met elkaar. Met onszelf. En alles waar je bang voor bent.

Schermafbeelding 2020-08-20 om 09.53.59


Over haar eerdere show MONSTER LOVE TOWN

Deze eerste kennismaking met Elfie Tromp als theatermaker is beslist intrigerend. - Volkskrant

Korte literaire verhalen [...] worden afgewisseld met verrassende, Spinvis-achtige liedjes die prachtig worden begeleid. – Volkskrant

De zelfverzekerde Tromp maakt van Monster Love Town zowel een duistere, als nieuwsgierigmakende, spannende en bruisende plek. - Theaterkrant

Je voelt de noodzaak […] Elfie zoekt naar nieuwe manieren om de aandacht vast te houden […] De voorstelling is meer een poëtisch verhaal, het raakte me.
- Janne Schra

image2

Bekijk hier een voorproefje bij Dit is M!
EERDER THEATERWERK-MONSTER LOVE TOWN, muzikale soloshow, 2018

-OM MEER TE ZIJN, performance ism Bas Kosters, 2016

-HART VAN ROTTERDAM, tekst voor John Buijsman, 2015

-TRIPPERS, tekst voor Firma MES, 2014

-BLOEDMOND, performance ism Elle Bandita, 2012


Eerder speelde zij met producties o.a. op De Parade, Fringe, Oerol, Lowlands, Museumnacht, Now&Wow, De Karavaan.

Voor iedereen met gevoel in zijn donder
31776121_10216499177695751_1847067332938039296_o

RecensiesOp thepostonline:
Ja, ik durf in dit heetgebakerde #MeToo-tijdperk zelfs toe te geven dat ik tijdens de consumptie van deze bundel een beetje verliefd werd op die licht schizofrene, sterke én zwakke Elfie. lees de hele recensie hier.

Door Sandraleest:
Je merkt tijdens het lezen dat de auteur zich letterlijk blootgeeft, ze schuwt geen enkele emotie en het is bizar om te realiseren dat dit nog maar haar poëziedebuut is.
lees de hele recensie hier.

Afetishforpoetry:

In het titelgedicht vraagt Tromp haarzelf dan af of al de pijn, het verdriet en de (verkeerde) keuzes nodig waren: was dit nou alle ophef waard?/ een paar stenen, modder en gras/ had me bijna mijn leven gekost. Het zijn vragen die de dichter aan haarzelf stelt en ook alleen zelf kan beantwoorden, maar als die ophef zulke dichtbundels bij haar teweegbrengen, dan is die ophef het zeker waard.
lees de hele recensie hier.

In Trouw een openhartig interview over Victorieverdriet:

Dat is een universeel verhaal, dat hebben we allemaal meegemaakt. Mensen die zeggen ik niet , die vertrouw ik niet. Als je geen liefdesverdriet hebt gehad, dan heb je niet echt geleefd.
Lees verder hier.

Op 3FM las ik een gedicht voor:luister hier!

34725126_10216764795776037_1922094987055464448_n

Radio Rijnmond was op mijn bundelpresentatie en maakte opnamen:

(vanaf minuut 10 hier te beluisteren)

UNDERDOG GENOMINEERD VOOR DIORAPHTE LITERATUURPRIJS 2016 EN BNG LITERATUURPRIJS 2015elfie-tromp-underdog

Recensie Volkskrant


Haar schrijven is een vrolijk rondpoeren in viezigheid en imperfecties, dikwijls met hilariteit tot gevolg. Toch laat ze ook iets anders zien, iets dat brozer is en minder luidruchtig aanwezig.
meer lezen?

Recensie NRC Handelsblad


Geniepig scherpe formuleringen, tragikomische zinnetjes die je bij niemand anders aantreft. Het is sneuheid troef, zowel de kennel als de gamewereld. Maar Tromp neemt haar personages steeds serieuzer, door hen juist niet in het onheil te storten.

De hele recensie is hier te lezen.

Recensie Noord-Hollands Dagblad


Haar zinnen zijn beeldend, haar observaties trefzeker en haar verhaal is een mix van komisch en melancholiek. Elfie Tromp (1985) bewijst met haar tweede roman ’Underdog’ dat zij geen eendagsvlieg is. Tromp zet dit verhaal over een broer en een zus die allebei niet door het leven verwend zijn op sprankelende wijze volledig naar haar hand.

Adelien heeft samen met haar moeder een kennel waar zij Afghaanse windhonden fokken.Om deze een grotere faam te bezorgen, besluiten moeder en dochter hun topteef Gilly te laten dekken door een wereldkampioen, de Australische reu Legend. Hun geplande reis naar de outback komt echter op losse schroeven te staan als moeder tijdens een wat al te wild feestje haar heup breekt. Noodgedwongen en zeer tegen zijn zin moet Rein, de licht autistische broer van Adelien, nu meegaan. Hun al jaren op een laag pitje staande relatie krijgt het zwaar te verduren.

Tromp blinkt uit in kernachtige zinnetjes die veel over haar personages zeggen.
Over broer Rein die niet van gesprekken houdt: ’hij loopt de uitgesleten cirkels in zijn hoofd liever alleen’.

Haar beschrijving van het wereldje van hondenfokkers en -shows is nu eens hilarisch en dan weer verbijsterend.Maar tegelijkertijd weet Tromp zonder enig cynisme de worsteling van broer en zus met al die dingen in het leven die niet lopen zoals je zou willen tastbaar te maken.


Recensie Telegraaf


De griezelige fokker Bonilla heeft de sleutel tot het geluk, maar de personages in Underdog hebben geen groot talent voor succes. Een fraaie, grappige aanklacht tegen het maakbaarheidsdenken.

Schermafbeelding 2015-11-17 om 12.45.58

Goeroe. Debuutroman Elfie Tromp.
Het lijkt zo echt: ze ziet zichzelf op een podium staan en duizenden mensen luisteren naar haar. Maar hoe word je een goede goeroe?

Als kind heeft Elfie al visioenen waarin ze het grootste medium van Nederland is. Wanneer ze iemand van ms lijkt te hebben genezen, raakt haar carrière in een stroomversnelling: het interview dat ze op tv geeft krijgt duizenden hits op YouTube, Elfie wordt bedolven onder fanmail en al gauw is haar eigen theatershow als ‘allround’ medium een feit. Maar tijdens een van de optredens gaat het mis: ze krijgt geen contact. Als zelfs haar gave niet echt is, wat dan wel? De relatie met haar vriend Willem? De bijzondere band met haar tante? Haar geloof in zichzelf?
Met humor en scherpe observaties sleept Elfie Tromp je mee in een wereld van bedompte sporthallen, spirituele sterren en bovenal: de wereld van een meisje dat hopeloos op zoek is naar een zinvol leven.


9789048816866_1

Elfies debuutroman Goeroe verscheen in 2013 bij Uitgeverij Lebowski/Top Notch.
Goeroe werd genomineerd voor Beste Rotterdamse Boek.
Volgens scholieren.com is Goeroe een van de beste boeken van 2013.
Lees hier de eerste tien pagina's.
Radioprogramma De Avonden interviewde Elfie. Herluister hier het gesprek.Citaten over GoeroeElfie Tromp maakt zich vrolijk over de mediums van binnenuit. De beste en geestigste inkijk in de wazige wereld van Jomanda tot nu toe. Na Goeroe zal het “healen” nooit meer hetzelfde zijn. - Herman Koch.

Dat wat we graag willen zijn, is dat wat we uiteindelijk nooit zullen worden. Een prachtig debuut over een zoektocht naar het onvindbare. Onszelf. Elfie Tromp is een bovennatuurtalent, haar zinnen zijn als vishaakjes. - aldus James Worthy.

Goeroe is een boek dat leest als een avond goed naar de klote gaan, maar dan zonder de kater. Omhoogklimmend kots, pijnlijke situaties, een geile Chinees en stinkende liefde incluis. - zegt Dennis Storm.

Met het lezen van GOEROE is Elfie een beetje mijn spirit guide geworden. Wierook aan en gáán! - vindt Elle Bandita.

Krachtig en verfrissend. Lees ik nou over het echte bestaan van Elfie Tromp, of is dit fictief? In iedere geval is Elfie mijn spirit guide geworden. - zegt Christina Curry.

Goeroe in de mediaDe VPRO-Gids schrijft: haar toon is vrij van cynisme, terwijl er toch genoeg te lachen valt.

Bevlogen manier van schrijven. Goed uitgewerkte personages.
Meer dan het eigenlijke verhaal - zegt de postonline.nl

Goeroe is met recht uniek te noemen -volgens bangersisters.nl

Elfie Tromp heeft een aangename, ongecompliceerde en humoristische schrijfstijl - zegt boekenbijlage.nl

Elfie weet alles op haarscherpe, eerlijke, grappige en soms pijnlijke wijze te beschrijven. - aldus chicklit.nl

Goeroe is een debuut dat laat zien dat Tromp heel wat in haar mars heeft. Ze is een geboren verhalenverteller en voelt bovendien de huidige tijdsgeest goed aan. - volgens passsionateplatform.nl

Elfie Tromp weet met weinig woorden personages en situaties sterk en beeldend neer te zetten. Alle triestheid, alle smerigheid, alle blijheid, alle spiritualiteit, alles komt samen in een lekkere, snelle, Rotterdamse vertelstijl. Je ziet het zo voor je. Goeroe zou het ook goed doen als film. - schrijft Michelle van Dijk op dewittekamer.nl

Goeroe is een vlot geschreven verhaal, een echte page-turner. - vindt Fedde van der Spoel op gebrokenoor.nl

Het turbulente leven van de shoppende, nachtclubdansende, drugsgebruikende jonge Elfie leest als een trance waar je moeilijk weer uit komt. De lezer wordt gevangen in het web van de new age, om er uiteindelijk – happend naar adem – aan te ontsnappen. Goeroe is een debuut dat een diepe indruk achterlaat en doet verlangen naar meer. Lees de hele recensie op cultuurbewust.nl

Bogue.nl deed een interview met Elfie over Goeroe:

Presentatie
Elfie heeft in haar presentatie een vriendelijke doortastendheid die haar breed inzetbaar maakt. Doordat zij op een Engelse middelbare school zat, presenteert ze zowel in het Nederlands als in het Engels.

Elke vrijdag presenteert zij VPRO Nooit Meer Slapen op radio 1.
Luister hier haar gesprek met Emeritus hoogleraar Gloria Wekker terug.

Voor Volkskrant presenteerde ze een serie over de toekomst van ons eten:


Voor VPRO maakte ze oa de serie Dagelijkse Dosis Design, over de meest spraakmakende ontwerpers op de Dutch Design Week:Ze presenteert regelmatig festivals zoals Crossing Border, Geen Daden maar Woorden, Metropolis en het Bevrijdingsfestival.
Ze werkt regelmatig voor zakelijkere klanten als Gemeente Rotterdam, Erasmus University, YoungEDBR en Rotterdampas.

Wat komt in 2020
augustus

30 sept: Tell Em, literaire avond, Nieuwe Luxor, Rotterdam

september

11 sept: NIET VANDAAG SATAN, Melkweg Amsterdam
12 sept: NIET VANDAAG SATAN, Melkweg Amsterdam

oktober

22 okt: NIET VANDAAG SATAN, Walhalla Rotterdam
23 okt: NIET VANDAAG SATAN, Walhalla Rotterdam

30 okt: NIET VANDAAG SATAN, De Gelderlandfabriek

31 okt: NIET VANDAAG SATAN, Studio de Bakkerij, Rotterdam

5 nov: NIET VANDAAG SATAN, Theater de Lieve Vrouw, Amersfoort

6 nov: NIET VANDAAG SATAN, Junushoff theater, Wageningen

13 nov: NIET VANDAAG SATAN, Het Nationale theater, Den Haag

18 nov: NIET VANDAAG SATAN, Schouwburg, Amstelveen

9 dec: NIET VANDAAG SATAN, Theater Bellevue, Amsterdam

16 dec: NIET VANDAAG SATAN, Schouwburg Ogterop, Meppel

Elfie Tromp
tekst | presentatie | theaterVoor lezingen op scholen, neem contact op met de Schrijverscentrale.

Elfie boeken als schrijver of presentator?
Mail naar:

Bureau Verhoeven

Voor theaterboekingen:

George Vissers Productions

Verder zien wat Elfie uitspookt? Dat kan hier:
Elfie Tromp - 17:38 23-03-2018

kort verhaal : Toeval is een uitgestorven diersoorVoor de VPRO Zwelgplek schreef ik een kort verhaal :

Schermafbeelding 2018-03-23 om 17.41.19

Jeff schenkt me een minzaam glimlachje. Ik kijk naar buiten, naar de mensen die voorbij gaan en roer in het kristallen longdrinkglas met pittige rozenlimonade. Vroeger was er hier alleen Cola of Fanta te bestellen. Nu moet je kiezen uit lokaal gemaakte siropen met vreemde smaakcombinaties. Kaneel-peper, of pittige rozen. Uiteindelijk proeft het allemaal zoet. Als suiker in water.

Wat wil je dat ik zeg? Dat je dom bent geweest? Je hebt mij niet nodig om je schuldig te voelen.


Lees verder

Elfie Tromp - 13:08 27-01-2018

De VoedselzaakKomend jaar neem ik je voor Volkskrant mee door het wildgroei aan voedselmeningen zodat je goed voor jezelf en de wereld kan zijn. In de eerste aflevering van De Voedselzaak laat ik mijn weekboodschappen beoordelen en schrik me helemaal dood....

Elfie Tromp - 13:28 22-11-2017

Presentator voor Nooit Meer slapenSupergoed nieuws! Vanaf 1 december ben ik vaste presentator voor de nachtshow Nooit Meer Slapen!

Schermafbeelding 2017-11-22 om 13.27.49

Ik ben een peuteraar als ik interview. Ik wil details horen, een levensecht verhaal naar voren brengen, zodat de luisteraar wordt meegesleept. Bij radio moet je het verhaal schilderen met die details. De stem is de enige houvast en de luisteraar in feite een drenkeling in de ether. Wordt het gesprek een stevig schip of een wankel bootje dat dreigt te kapseizen? Dat is de spanning van live radio maken. Ik heb superveel zin om voor Nooit meer slapen nachtelijke gesprekken te voeren voor een groot publiek.​

De eerste uitzending die Elfie Tromp presenteert is op vrijdag 1 december, van 0.35 uur tot 2.00 uur op NPO Radio 1. Ze spreekt dan met Adelheid Roosen.

Gesprekken kunnen hier teruggeluisterd worden.

Elfie Tromp - 16:40 08-11-2017

Audioboek van UnderdogVanaf vandaag is het audioboek van Underdog te koop! In maar liefst zeven uur kun je mijn tweede roman beluisteren. Genomineerd voor de Dioraphte en Literatourprijs en nog steeds zo trots op!

Download m hier!

Elfie Tromp - 15:31 07-10-2017

MONSTER LOVE TOWN in oktoberMONSTER LOVE TOWN speelt nog twee keer in oktober

Op 21 oktober in Kunstmin Dordrecht

en 25 oktober in Theater Walhalla.

21621934_10214525389392277_1395899053_n

Elfie Tromp - 23:29 24-07-2017

MONSTER LOVE TOWN zomertourneeDeze eerste kennismaking met Elfie Tromp als theatermaker is beslist intrigerend. *** Volkskrant

De zelfverzekerde Tromp maakt van Monster Love Town zowel een duistere, als nieuwsgierigmakende, spannende en bruisende plek. *** Theaterkrant

MONSTER LOVE TOWN
is een tragikomische onewomanshow over de wreedheid van de liefde. Als duistere Cupido neemt Elfie Tromp haar publiek mee naar de diepe dalen en grote hoogtes van de liefde. Zij wordt ondersteund en uitgedaagd door muzikant en tegenspeler Keimpe de Jong.

Denk Adele Bloemendaal meets Joy Division.

Deze zomer te zien op:

PARADE UTRECHT 26 tm 31 juli
PARADE AMSTERDAM 16 tm 21 augustus
FRINGE FESTIVAL, theater Bellevue, 12, 13, 15, 16, 17 september (lange versie)

MONSTER LOVE TOWN from Elfie Tromp on Vimeo.

Elfie Tromp - 17:44 10-07-2017

Ik at dimsum en nam Adderall met bestsellerauteurVoor de Nederlandse Vogue ging ik een avond uit met bestsellerauteur Cat Marnell:

Ik heb een oogontsteking en een koortslip als ik bestsellerauteur Cat Marnell ontmoet. Zij is het New Yorkse enfant terrible van de glossy tijdschriften. Haar roman Hoe verkloot je je leven heeft sinds zijn verschijning in januari talloze vertalingen, jubelende recensies en herdrukken gehad. Ik sta voor Cats grauwe, besmeurde voordeur en knipper, hopend op helder beeld, maar mijn zicht blijft wazig. De linkerhelft van mijn gezicht zeurt en steekt al dagen. Het is het resultaat van teveel feesten in New Orleans waar ik de afgelopen maand heb geprobeerd aan een dichtbundel te schrijven. Ik verbloem de ontstekingsmaak in mijn mond met Wrigleys Double Mint kauwgomsticks en de pijn met Ibuprofen en wodka-soda. Dat is makkelijker dan een dokter zoeken. De korst op mijn onderlip verberg ik onder een dikke laag roestbruine lipstick.

Jezus, wat zie jij er goed uit, zegt Cat als ze me ziet.

Meer lezenElfie Tromp - 14:03 30-06-2017

Vrij Nederland: interview Ariel LevyVoor Vrij Nederland interviewde ik schrijver Ariel Levy over haar boek De regels gelden niet . Het was een van de mooiste gesprekken die ik dit jaar had over rouw en verlies.

Binnen zes weken verloor Ariel Levy haar ongeboren kind, haar partner en haar huis. Nu is er de bundel De regels gelden niet, een hartverscheurend relaas over verlies en rouw. Schrijver Elfie Tromp, zelf ook een beetje in de rouw, sprak de auteur in New York. Mijn talent is intimiteit.


Lees hier verder.

Elfie Tromp - 06:40 01-06-2017

The heartbreak series 1: BEAST ITDe afgelopen maand werkte ik in de kunstresidentie van Deltaworkers in New Orleans aan nieuw (schrijf)werk en begon ik aan een serie performancevideos.


The heartbreak series. 1: BEAST IT. from Elfie Tromp on Vimeo.

Elfie Tromp - 15:46 10-05-2017

Elfie Tromp schrijft voor LiteratourBeste nieuws van de week!

Elfie schrijft een verhaal voor 3PAK.

Özcan Akyol, Mano Bouzamour en Elfie Tromp zijn de auteurs die de uitdaging aan gaan om alle jongeren van Nederland te boeien met een kort verhaal. Dat moet zeker lukken met dit succesvolle trio, bekend van respectievelijk Eus, De belofte van Pisa en Underdog. De gebundelde verhalen worden als 3PAK cadeau gedaan aan scholieren van het middelbaar onderwijs door de boekwinkel en openbare bibliotheken.

Elfie Tromp - 20:02 20-03-2017

MONSTER LOVE TOWNNa een uitverkochte try-out in theater Walhalla staat mijn onewomanshow MONSTER LOVE TOWN deze zomer op de Parade en Fringe festival!

Parade Utrecht: 27 tm 31 juli
Parade Amsterdam: 16 tm 21 augustus
Fringe Festival Amsterdam: 7 tm 17 september

MLTGROOT

Museum Rotterdam maakte de volgende minidocu over mij en de voorstelling:

Elfie Tromp - 12:22 08-03-2017

Internationale vrouwendagHoera! Het is internationale vrouwendag en in dit filmpje maak ik een grap over pruimen! (Get it?) 12 maart geef ik een rondleiding door Museum Boijmans over vrouwelijke surrealisten. Dubbelhoera!

Elfie Tromp - 12:26 25-10-2016

Dagelijkse Dosis DesignVoor VPRO en NPO Cultura presenteer ik de vijfdelige serie Dagelijkse Dosis Design rondom de meest spraakmakende designs op de Dutch Design Week. Vandaag aflevering 1: seks!Ook de andere afleveringen zien? Kijk hier!

Elfie Tromp - 10:43 26-09-2016

Glitterstring opzij, vuurwerk uit haar reet!Ik moet iets bekennen: ik ben, in het diepst van mijn gedachten, een travestiet. Naast schrijven, sta ik graag en zo vaak mogelijk op het podium. Toegegeven, bij literaire lezingen ben ik de auteur, inclusief ingetogen scheiding en fraaie volzinnen, maar het liefst presenteer ik mezelf als een overdadig wezen. Niet per se vrouwelijk, maar wel over de top. Iets met veel glitters en heupbewegingen. Iets wat wakker schudt en uitdaagt.

Voor Vrij Nederland schreef ik dit artikel over vrouwelijke travestieten, female drag performers en de meest choquerende voorstelling die ik ooit zag. Ik haal zelfs die goeie, ouwe Aristoteles erbij.

Nu in je winkel en het internet.

Elfie Tromp - 13:49 06-09-2016

Stem op Underdog voor Dioraphte literatuurprijsUnderdog is genomineerd voor de Diorapthe literatuurprijs! Heb jij ook zo genoten van mijn boek? Stem dan hieronder en maak mij van mij een blije puppy.

STEM HIER. HIERRR. JA! HIER ZO!

Underdog nog niet gelezen? Stem dan ook en maak kans op een gratis exemplaar. (Stuur de bevestigingse-mail die je krijgt nadat je je stem hebt uitgebracht door naar info@degeus.nl)